Tyypit


Tyypit ovat veikeitä eläinhahmoja, joilla jokaisella on oma persoonansa. Tyypeillä on keskeinen rooli Mielikuvituksia maailmassa. Tyypit seikkailevat muun muassa Mielikuvituksia™ malliston tuotteissa.

Hahmomme ilmentävät arvojamme, kiinnostuksen kohteitamme ja luonteenpiirteitämme. Jokaisesta hahmosta löytyy palasia meistä itsestämme ja ihmisistä lähellämme. Tarkoituksemme on, että muutkin voivat löytää hahmoista itsensä tai läheisensä ja ottaa sitä kautta hahmot omikseen.

Kaikkia Tyyppejämme yhdistää halu elää luontoa kunnioittaen sekä haave oikeudenmukaisesta maailmasta, jossa erilaiset olennot voivat elää sopusoinnussa keskenään.

Tervetuloa tutustumaan Tyyppeihimme!


Armas


Armas

Armas on pohdiskelevainen maailmanparantaja. Armas on kiinnostunut hyvinvoinnista, ekologisesta elämäntavasta ja itsensä kehittämisestä. Aavistuksen erakkosieluna Armas viihtyy hyvin itsekseen mutta kiintyy syvästi ystäviinsä ja on läheisilleen omistautunut. Intohimoisesta ja voimakkaasta luonteestaan huolimatta Armas on myös muut huomioon ottava ja empaattinen.

Armas pitää hyvästä ruuasta, luonnossa liikkumisesta ja rutiineista. Armas arvostaa arjen pieniä iloja ja rakastaa meren tuoksua, sadetta ja syksyn kodikasta hämärää.


Aatos


Aatos

Aatos on aatoksissaan viihtyvä, pohdiskelevainen ja sympaattinen mäyräkoira. Aatos on seurasta nauttiva ja perhekeskeinen mutta ottaa mielellään tarkkailijan roolin.

Aatos on syvästi kiintynyt lähipiiriinsä mutta suhtautuu hieman varauksella uusiin tuttavuuksiin. Haaveilija luonteestaan huolimatta hän on valpas ja tarpeen tullen temperamenttinen. Aatos nauttii rauhallisista ja raukeista aamuista jolloin saa köllötellä pitkään sängyllä. Aatosta kaihertaa usein selittämätön kaipuu.


Kauno

Kauno

Kauno on sosiaalinen, vilkas ja vauhdikas tyyppi. Kauno viettää yhteisöllistä elämää mutta viihtyy mainiosti myös itsekseen kun saa luettavakseen hyvän kirjan. Hän on luonteeltaan runollinen kaunosielu ja rauhaa rakastava romantikko. Tasapainoa hektiseen yhteisöelämäänsä Kauno hakee joogasta ja meditoinnista. Yksi Kaunon lempipuuhista on viettää laatuaikaa ystäviensä seurassa hyvää kasvisruokaa nauttien.

Into
Into

Into on hyväntuulinen, energinen ja toimelias. Seurallisena ja puheliaana kirahvina hän pitää juhlista ja rytmikkäästä musiikista. Ympäristöstään kiinnostuneena hän myös matkustaa mielellään. Elämäniloinen ja optimistinen Into herää aina riemulla uuteen päivään ja uskoo, että vaikeudet vahvistavat. Into haaveilee oikeudenmukaisesta maailmasta jossa erilaiset olennot voivat elää sopusoinnussa toisiaan ja luontoa kunnioittaen.

Untamo

Untamo

Untamo on viisas ja vankalla elämänkokemuksella varustettu pöllö jonka puoleen muut kääntyvät tarvitessaan neuvoja, kuuntelijaa tai rohkaisua. Untamo on kärsivällinen, pohdiskeleva ja lämminsydäminen. Hänellä on ympäristöönsä rauhoittava vaikutus. Paljon maailmaa nähnyt Untamo on avarakatseinen ja suvaitsevainen. Untamo rakastaa yötä ja kuulaita syysiltoja.

Untamo tunnetaan myös omalaatuisena ja humoristisena hömelönä. Jauhopeukalo Untamo viihtyy keittiössään pikkuleipä harrastuksensa parissa. Vähän väliä hömelöpäisen pöllön keittiössä tapahtuu jauhoräjähdyksiä ja muita kommelluksia. Leipomusten onnistuessa ystävät pääsevät herkuttelemaan Untamon teekutsuille.


Ruben

Ruben

Ruben on erakkoluonne, joka rakastaa leppoisaa ja rauhallista elämäntyyliä. Ruben elelee kotikolossansa vaatimatonta mutta mukavaa elämää. Ruben on älykkö. Hän harrastaa filosofiaa ja kirjallisuutta.


Ruben heräilee vasta myöhään iltapäivällä. Hän laittaa tohvelit jalkaansa ja asettuu lokoisasti vanhaan nojatuoliinsa takkatulen lämpöön juomaan kupillisen vahvaa teetä. Joka ilta kahdeksalta saapuu Rubenin pöllöystävä Untamo Rubenin luokse. Ruben ja Untamo käyvät syvällisiä keskusteluja mutta viihtyvät yhdessä myös hiljaisuudessa. Ystävysten välillä ei välttämättä tarvita sanoja. Joskus pelkkä toisen läsnäolo riittää.


Sir Manuel Dente

Sir Manuel Dente

Manuel Dente on vahvatahtoinen kettu, joka tahtoo tulla nähdyksi ja kuulluksi. Hän on oman tiensä kulkija, joka jo pikku kettuna päätti olla aina rohkeasti oma itsensä ja suunnata kunnianhimoisesti kohti unelmiaan.

Tehokas ja määrätietoinen kettu ärsyyntyy viivytyksistä, epätietoisuudesta ja järjestyksen puutteesta. Hän on kuitenkin oppinut hillitsemään räiskyvän temperamenttinsa ja esittämään asiansa asiallisesti ilman tarpeettomia ylilyöntejä. Manuelissa asustava pieni diiva näkee päivänvalon vain silloin tällöin. Useimmiten kotona esitetty musikaalishow riittää pitämään diivan tyytyväisenä.

Sir Manuel harrastaa spraymaalausta ja hoitaa intohimoisesti hampaitaan, joiden hän tahtoo loistavan hohtavan valkoisina. Manuel arvelee perimässään olevan hippunen Italiaa, kyllähän nimikin sen sanoo. Hän on matkustanut paljon. Hänen suosikkireissunsa on yhdessä Pukki Johanin kanssa tehty interrail matka ympäri Euroopan. Manuel palaa aina mielellään Barcelonaan.


Valdemar

Valdemar

Valdemar on pieni, herkkä ja intuitiivinen kani. Hänreagoi voimakkaasti ympäristön tapahtumiin ja suhtautuu asioihin tunteella. Ujoudestaan huolimatta Valdemar viihtyy muiden seurassa tarkkailijan roolissa. Suuret joukot saavat Valdemarin hermostumaan. Säikkynä ja tunteikkaana kanina hänellä on taipumusta tutinaan. Pienessä porukassa hän kuitenkin vapautuu ja on touhukas ja puhelias. 

Energinen Valdemar pitää juoksemisesta ja hyppelystä. Hän nauttii ulkoilusta raikkaassa ilmassa puhtaan luonnon keskellä ja hoitaa hellästi kasvimaatansa.


Pukki Johan

Pukki Johan

Erähenkinen Johan pitää vaeltelusta ja matkustelusta. Maisema- ja luontokuvausta rakastavalla pukilla on aina kamera mukana reissurepussaan. Retkiltään pukki Johan kirjoittaa pitkiä kirjeitä kotiin pienelle vaimolleen, josta hän kotona ollessaan pitää hyvää huolta. Luonteeltaan pukki Johan on seurallinen ja leikkisä mutta rauhallinen. Innostuessaan jostakin hän antaa asialle paljon aikaa ja energiaa. Välillä pukki Johan uppoutuu kiinnostuksen kohteisiinsa niin perusteellisesti, että menettää täysin ajan- ja todellisuudentajunsa.

Kuningatar Apina Eeva

Kuningatar Apina Eeva

Kuningatar Apina Eeva rakastaa aurinkoa ja valoa. Kun kevättalven ensimmäiset säteet saapuvat pohjolaan, pötköttelee Eeva jo hangella ottamassa aurinkoa. Aktiivinen apina liikkuu paljon luonnossa ja viihtyy myös vedessä. Hän on luonteeltaan humoristinen, lapsenmielinen ja leikkisä hulluttelija. Eeva on myös äärimmäisen utelias. Hänen kotipesänsä on täynnä erilaisia löytöjä ja aarteita, joista hän ei mielellään luovu. Kuningatar Apina Eeva on päätöksissään varovainen ja suhtautuu muutoksiin epäilevästi. Hän on erittäin hellä ja huolehtivainen emo, joka on valmis tekemään kaikkensa poikasensa eteen.

Svante

Svante

Svante on avarakatseinen, iloinen ja viihtyy huomion keskipisteenä. Hyväuskoisena ja aavistuksen naiivina norsuna hän on toisinaan höynäytettävissä. Svante on erittäin puhelias, ekstrovertti ja mainio seuramies.  Hän pitää tiiviisti yhteyttä laajaan sukuunsa ja ystäväpiiriinsä. Svante rakastaa järjestää kutsuja ja hän on pidetty isäntä ja viihdyttäjä tyyppi. Hän harrastaa showtanssia ja on kiinnostunut muodista ja sisustamisesta. Kansainvälinen Svante nauttii matkailusta ja puhuu sujuvasti useita eri kieliä. Hän on myös aktiivisesti mukana hyväntekeväisyystoiminnassa.


Tyyne

Tyyne

Tyyne on pirtsakka, hyväntuulinen ja erittäin sosiaalinen. Rempseä possu tunnetaan hurtista huumoristaan. Tomera Tyyne on käytännöllinen ja kätevä emäntä. Hänen lempi askareitaan ovat kodinhoito ja leipominen. Lempeän ja äidillisen Tyynen kotona on seitsemän pikku porsasta. Tyyne osallistuu aktiivisesti yhteisölliseen toimintaan ja on mielellään järjestämässä erilaisia kutsuja, myyjäisiä ja muita tapahtumia yhdessä ystäviensä kanssa.


Astrid

Astrid

Astrid on saanut nimensä kirjailija Astrid Lindgrenin mukaan jota hänen vanhempansa sekä Astrid itse suuresti ihailevat. Hän on toimelias, täpäkkä, itsenäinen ja omatoiminen pikku tyyppi. Hänellä on vilkas seuraelämä ja paljon ystävättäriä. Astrid tarvitsee kuitenkin omaa tilaa ja elää onnellisena itsekseen.

Jo kypsään ikään varttunut siilineito viihtyy kulttuuririennoissa. Taide ja kirjallisuus ovat lähellä hänen sydäntään. Astrid ei pelkästään viihdy kaunokirjallisuuden parissa vaan sarjakuvat ja kuvakirjat ovat hänelle intohimo. Astrid on rauhanaatteen ja liberaalin ajattelun kannattaja. 60-70-luvun tyyli ja musiikki vetoavat häneen. Illanistujaisissa Astrid laulaa yhdessä ystäviensä kanssa 60-luvun tunnettuja folk-kappaleita kitaran säestyksellä.