Seuraa käyttäjää @nutturaloysalle

Mielikuvituksia Blogi

Otteita Hikimiehen päiväkirjasta #joulustressi

Lauantai 14.12.2013 klo 17:23 - Hikimies

Aamu

alkaa katastrofilla. Unohdan laittaa kannen blenderiini ja tehosmoothieni räjähtää pitkin keittiötä. Juoma värjää valkoisen, nimikirjaillun silkkiaamutakkini kuravellin väriseksi. Smoothieta ei jää juuri juotavaksi. Laitoin varmuudenvuoksi  tehojuomaani kaikki mahdolliset superfoodit. Halusin varmistaa maksimaalisen elinvoiman joulua edeltäviksi päiviksi.  Tapahtuman vuoksi elinvoimaisuuteni jää korkeintaan kohtalaiseksi...

hikijoulumini.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joulu, kiire, stressi, hiki, joulurauha, riisipuuro

Arjen palkkasoturi

Keskiviikko 3.7.2013 klo 12:55 - Hikimies

minimies.jpgKuuma hellepäivä painaa silmäluomiani ja vetää hartiani lysyyn. Hikimiehelle tyypillinen hikoiluni yltyy tavanomaisesta ja hiki muodostaa maantieteellisiä kuvioita paitani selkämykseen. Pääni on pullollaan velvollisuuksia ja tekemättömiä töitä. Ajatukseni ovat toisiinsa liimautuneita, raskaita kuin säkki kiviä.

Radiossa soi palkkasoturi. Kuuntelen tarinaa sielunsa myyneestä sotilaasta, jonka aatteet ovat ostettavissa. Kuvittelen, että palkkasoturin pää on kuin pesukone, johon asennetaan erilaisia ohjelmia. Kerta toisensa jälkeen hän linkoaa tottuneesti toisten likapyykkiä. Omaan pyykkikoriinsa hän tuskin uskaltaa katsoakaan.

Havahdun ajatuksistani ja totean peiliin katsoen

"minä, Hikimies, olen arjen palkkasoturi".

kilpajuoksumini.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hikimies, kiire, suorittaminen

Otteita Hikimiehen päiväkirjasta

Lauantai 1.6.2013 - Hikimies

Perjantai

aamu alkaa katastrofilla. Unohdan laittaa kahvinpurut suodatinpussiin ja pannuun tulee pelkkää vettä. Tästä ahdistuneena puen housut väärinpäin ja tilanteen korjaamiseen kuluu useita minuutteja. Päivittäessäni tilannettani sosiaaliseen mediaan huomaan olevani myöhässä. Klo. 7.01 metroni menee menojaan siitä huolimatta, että juoksen niin lujaa kuin kintuista lähtee. Seuraava metro menee vasta 7.05 joten päivän aikataulu on periaatteessa pilalla.

minimies.jpg

Töissä

päivä on tavalliseen tapaan hektinen. Lukuisten päällekkäisbuukkausten vuoksi joudun vaihtamaan kaverini kanssa sopimani 60 minuutin lounastapaamisen 20 minuutin puhelinajaksi. Tarvitsen ilmeisesti paremman ajanvarausjärjestelmän! Puhelinaika kuitenkin mahdollistaa sen, että voin samalla siivota sähköpostini. Saapuneet kansiossa odottaa 150 lukematonta viestiä.

Pyrin käyttämään puhelinajan mahdollisimman tehokkaasti. Asialista on käyty läpi kolmessatoista minuutissa. Huomaan, että jäljellä on enää seitsemän minuuttia. Alan käydä levottomaksi stressatessani siirtymää kohti seuraavaa suoritusta. Olen menossa kuntosalille. On tärkeää pitää itsestään huolta! Varmuuden vuoksi lämmittelen pakarani jo puhelinkeskustelun aikana.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: hikimies, kiire, suorittaminen