Seuraa käyttäjää @nutturaloysalle

Mielikuvituksia Blogi

" Tytöt harrastavat taitoluistelua ja pojat jääkiekkoa"

Keskiviikko 3.7.2013 klo 14:08 - Armas

sukupuolimini.jpg
Minun mielestäni ei ole erikseen tyttöjen ja poikien värejä. On vain värejä. Meillä jokaisella on niihin kaikkiin yhtälailla oikeus, sukupuoleen katsomatta. Sama pätee (vain muutaman asian mainitakseni) myös leluihin, leikkeihin, harrastuksiin ja ammatteihin. Yhteiskuntamme rakenteissakin sukupuoli määrittää edelleen turhan paljon mahdollisuuksiamme ja oikeuksiamme. Ei ole oikeaa tapaa olla tyttö tai poika. Sukupuolen takana olemme ihmisiä yhtäkaikki.

sukupuoli2mini.jpg

Voitteko kuvitella kuinka paljon minä aiheutan olemuksellani päänvaivaa ihmisille, jotka kuumeisesti pohtivat kuuluuko minut laittaa siniseen vai punaiseen lokeroon. Eiväthän he edes tiedä mikä minä olen. Laitoin tänään kannanottona violetin kaulahuivin ja jätän omaan arvoonsa minuun kohdistuvat ennakkoluulot.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sukupuoli, normit, sukupuolinormit, ennakkoluulot, suvaitsevaisuus

Mikä minä sitten olen?

Lauantai 1.6.2013 - Armas

pilkkuarmini.jpg

Tunnen silloin tällöin olevani outo palanen palikkapelissä jossa hassunmallinen muotoni ei sovi yhteenkään koloon. Osa pelaajista tekee parhaansa saadakseen minut mahtumaan mutta aina joku kohta ottaa vastaan. Toiset jättävät vaikeasti määriteltävän muotoisen palani suosiolla pois pelistä. Mieluiten he kai veistäisivät minut sopimaan valmiiksi määriteltyyn muotoon, sillä oudot palaset ovat heidän mielestään suorastaan sietämättömiä.

palikkamini.jpg

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: erilaisuus, tyyppi, mielikuvituksia, armas, ennakkoluulot, suvaitsevaisuus