Seuraa käyttäjää @nutturaloysalle

Mielikuvituksia Blogi

Aina ei ole helppoa, mutta harjoitus tekee mestarin.

Perjantai 27.9.2013 klo 12:01 - KaunoOlen kova pohdiskelemaan itseäni ja suhdettani kohtaamiini tyyppeihin. Täällä eläminen pistää välistä väkisinkin ajattelemaan. Olen usein miettinyt mikä minua vie eteenpäin kaiken kaaoksen keskellä? Asioita tulee liiaksikin pyöriteltyä, jolloin tekee niistä tarpeettoman monimutkaisia. Tällöin on parempi palata takaisin perusasioihin. Aina oman pään kanssa ei ole helppo olla.

Muun muassa jooga on antanut minulle työvälineet oman mielen kehittämiseen auttamalla pysähtymään. On hienoa huomata, että kehitystä tapahtuu jatkuvasti suhteessa itseeni ja tätä kautta myös suhteessani muihin.  Tähän auttaa kun olen pyrkinyt ajattelemaan tekosiani myös muiden kannalta.

meditaatiokmini.jpg


Minua huolestuttaa negatiivinen ajattelutapa ja itsekkyys joka johtaa usein huonoon käytökseen. Omat tunteet  purkautuvat väärällä tavalla, esimerkiksi kiusaamisena. Itse en ole ikinä edes osannut kiusata, toki olen heijastanut väärällä tavalla tuntemuksiani ystäviini. Olen ymmärtänyt jälkikäteen toimineeni hölmösti tunnepuuskassani.

Olen huomannut että negatiivisuus voi olla vain opittu ajattelutapa. Silloin löytää valittamisen aihetta asiasta kuin asiasta. Tokihan jokaisella on huonoja päiviä ja monenlaisia ikäviä kokemuksia. Onko kuitenkaan välttämätöntä tehdä myös muiden olo kurjaksi?

Hyvä asenne vie pitkälle ja auttaa jaksamaan. Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki tunteet ja ajatukset on peitettävä väkinäisen iloisuuden alle. On tärkeää oppia kohtaamaan erilaisia vaikeitakin tilanteita ja tunteita. Vaikeistakin asioista voi oppia näkemään positiivisia puolia ja kasvun mahdollisuuksia. Aina ei ole helppoa, mutta harjoitus tekee mestarin.

Mikään ei tule ilmaiseksi ja itseään joutuu jatkuvasti haastamaan. Elämässä tapahtuu jatkuvasti asioita, jotka pistävät miettimään. Väkisinkin joutuu pohtimaan ja tekemään valintoja. Uudet haasteet on pyrittävä ottamaan vastaan hyvänä opetuksena.

Kiitollisuus on tärkeä asia elämässä, sen olen oppinut. Kannattaa olla kiitollinen siitä mitä sinulla on. Kiitollisuus tekee olon tyytyväiseksi ja rauhalliseksi. Pyrin muistuttamaan säännöllisesti itselleni kuinka hyvin asiani ovat. Minulla on mahtavia tyyppejä ympärilläni: perhettä ja ystäviä, joilta voin oppia paljon. Tunnen olevani etuoikeutettu. On myös tärkeää, että pystyy olemaan itsensä kanssa paras kaveri. Kiitollisuuden tunne ja itsensä etuoikeutetuksi tunteminen tuovat elämään nöyryyttä ja perspektiiviä.

Pieni rauhoittuminen ja mietiskelytuokio itsekseen auttaa näkemään vaikeidenkin asioiden mittasuhteet. Kiireen keskellä ei aina ymmärrä mikä on elämässä tärkeää. Pysähtyminen auttaa ajattelemaan asioita kokonaisvaltaisemmin ja pidemmällä tähtäimellä. Pidemmän päälle on kannattavaa olla ystävällinen, avoin ja avulias muita kohtaan. Se tuottaa itsellesikin hyvän mielen. Myöhemmin voit jopa huomata hyvän asenteen ja hyvien tekojen kantaneen hedelmää ja huomata muidenkin asenteiden muuttuneen. Voit tehdä pienillä asioilla ihmiset iloisiksi ja ”laittaa hyvän kiertämään”.

Terveisin Kauno

Avainsanat: jooga, positiivinen asenne, hyvät tavat, oppiminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini