Seuraa käyttäjää @nutturaloysalle

Mielikuvituksia Blogi

24h

Keskiviikko 11.9.2013 klo 13:26 - Mielikuvittaja Kata


Olin toistamiseen mukana Nuori yrittäjyys ry:n 24h- leirillä. Vuorokauden kestävä leiri kokosi Kanneljärven opistolle joukon nuoria oppimaan yrittämiseen liittyviä taitoja toiminnallisten menetelmien avulla. Ryhmätyöskentelyn ja rastitehtävien avulla nuorten tuli suunnitella oma yritys. 24h-leirillä aikaa ideoimisesta valmiin suunnitelman esittämiseen yleisölle on vuorokausi. Yritystoiminnan kokonaisuuden hahmottamisen lisäksi leirin keskeisenä tavoitteena on  vuorovaikutus-, ja tiimityötaitojen kehittäminen. Leirillä harjoitetaan myös ongelmanratkaisukykyä.


24norsu2.jpg

Ryhmätyöskentely opettaa vastuunottoa sekä omasta että ryhmän toiminnasta. Oleellista leirillä onkin toimiminen yhteistyössä muiden kanssa. Jokaisen ryhmän jäsenen antama panos on tärkeää tavoitteiden toteutumisen ja ryhmätyön onnistumisen kannalta. Leirillä onkin tarkoitus oppia ja oivaltaa uusia taitoja ja toimintatapoja työelämää varten.

Tehtävänäni leirillä oli olla mukana innostamassa ja auttamassa leiriläisiä.Opin myös itse uutta menetelmistä, joilla nuoria innostettiin keksimään uusia ratkaisuja ja ideoita.

24hkata2.jpg

Unelmasta totta: Pää pilvissä, jalat maassa!

24h- leirin aluksi kaikille esitettiin kysymys: Mikä on sinun unelmasi? Kun unelma on syntynyt, voidaan edetä kohti sen toteuttamista. Unelma  saa ihmiset liikkeelle ja tekemään töitä. Unelmointi antaa sisältöä kaikelle tekemiselle ja sen vuoksi motivaatiomme riittää haastavampiinkin tehtäviin. Unelman kautta toimimme omaehtoisesti, emme ainoastaan tee asioita velvollisuudentunnosta.


Unelma on hyvä lähtökohta yrittämiseen. Täytyy kuitenkin myös ymmärtää, että unelman toteutumisen eteen tulee olla valmis tekemään töitä. Yrittäjyys vaatii innostuksen ja vision lisäksi määrätietoisuutta, sinnikkyyttä ja suunnitelmallisuutta.
Pää pilvissä mutta jalat maassa!

Mielikuvituksiakin on lähtenyt liikkeelle pitkäaikaisesta unelmasta. Kaikki tekemisemme perustuu unelmaan jota teemme todeksi jokainen päivä. Saamme toteuttaa itseämme. Teemme juuri sitä, mitä rakastamme. Kun työn taustalla on oma unelma ja intohimo, jaksaa puskea eteenpäin myös vastamäessä. Me unelmoimme siitä, että meidän tekemisemme ja tyyppimme opitaan tuntemaan. Haluamme myös jakaa innostusta ja hyvää fiilistä ympärillemme.

Leirillä innostetaan tulevaisuuden tekijöitä


24h-leiri  poikkeaa perinteisestä kouluympäristöstä ja totutuista toimintatavoista. Leiri tarjoaa näin nuorille uudenlaisen oppimisympäristön. Nuorille tarjoutuu mahdollisuus kehittää jotain aivan oman näköistä. On tärkeää luoda valmius yrittämiseen ja auttaa nuoria oivaltamaan oma potentiaalinsa. On parempi innostaa nuorisoa toimimaan omalla tavallaan kuin kangistaa heidät perinteisiin kaavoihin ja totuttuihin tapoihin.

24hhyppy.jpgOlennaista on oppimistapa, joka innostaa ihmisiä kehittämään aivan uudenlaisia keksintöjä ja parempia tuotteita. Näin syntyy innovaatioita jotka vaikuttavat mahdollisesti meidän kaikkien elämäämme. Uudet innostavat tavat oppia tukevat nuoria kasvamaan hyvän, periksi antamattoman asenteen omaaviksi työntekijöiksi ja tulevaisuutta rakentaviksi yrittäjiksi. Nuoret ovat tulevaisuus!

Yhtä tärkeää on rohkaista, kannustaa ja tukea. Tukemalla yrittäjyyskasvatusta annamme tulevaisuuden tekijöille mahdollisuuden toteuttaa omia unelmiaan ja luoda parempaa maailmaa. Mikä sen hienompaa kuin nähdä uuden kipinän syttyvän! 

Meidän mielikuvittajien viesti nuorille on:

"Usko itseesi ja omaan juttuusi silloinkin kun tuntuu, että kukaan muu ei usko.
Ole aina rohkeasti oma itsesi ja seuraa omaa polkuasi.  Älä lannistu vastoinkäymisistä ja haasteista, sillä  niitä tulet varmasti kohtaamaan. Ponnista sinnikkäästi eteenpäin ja tee unelmistasi totta!"Avainsanat: yrittäjyys, nuoret, yes, 24h-leiri, nuori yrittäjyys


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini