Seuraa käyttäjää @nutturaloysalle

Mielikuvituksia Blogi

Päätähti Showssa, jota Minun Elämäkseni kutsutaan

Keskiviikko 28.8.2013 klo 22:43 - Sir Manuel Dente


Olen uusi Tyyppi. Tyyppien joukkoon liittyminen on minulle suuri kunnia. Suurin osa Tyypeistä onkin minulle jo entuudestaan tuttuja, loput tuntuvat sellaisilta jo nyt. Tässä seurassa ei tarvitse esittää muuta kuin mitä oikeasti on. Joskaan sellainen esittäminen ei kuulu tapoihini muutenkaan. Miksi esittää jotakin muuta kun on jo omana itsenään kerrassaan mahtava!? Ja niinhän meidän kaikkien kannattaisi itsestämme ajatella, eikö totta?


Katselin tänään musikaalisarjaa. Varsin viihdyttävää katseltavaa ketulle, joka ei voi olla yhtymättä dramaattiseen lauluun kera Lizan ja Barbran. Ketulle, joka tanssii teatraalisesti kaikkien Queenin kappaleiden tahtiin, haaveillen  osaavansa laulaa yhtä tajunnan räjäyttävästi kuin Freddie Mercury. Laulaisin kaikkialla ja aina. Olisin varmasti isojen estradien superdiiva. Legendaarinen, rajoja rikkova show-ikoni! Kerroinko jo, että en osaa yhtään laulaa? Kuulostan laumalta täplähyeenoja tai  siltä kuin kaksi varista riitelisi keskenään. Kun laulan, ihmiset kysyvät "mikä hätänä, sattuuko sinuun?" Onnekseni minulla on muitakin haaveita. Sellaisia joita voin toteuttaa ilman, että joudun jakamaan kanssaeläjille korvatulppia.


Nyt eksyin kuitenkin aiheesta. Minun piti kirjoittaa aiheesta, jota kyseisessä sarjassa käsitellään paljonkin. Aiheita on oikeastaan useampiakin. Erilaisuus ja sen pelko. Kiusaaminen. Omien unelmien löytäminen ja toteuttaminen. Rohkeus seisoa selkä suorassa ja olla ylpeä itsestään.

rohkeuttamini.jpg
En voi sietää kiusaamista. Pelkkä sana saa minut irvistämään inhosta kuin olisin juuri syönyt sangollisen sitruunoita. Kuinka julmaa ja tarpeetonta onkaan satuttaa toista aivan tarkoituksella. Tekosyy kiusaamiseen voi olla mikä tahansa, joten kukaan ei ole turvassa. Voit tulla kiusatuksi siksi, että nimesi alkaa N-kirjaimella. Yhtä hyvin voisit olla kiusan kohde siksi, että nimesi ei ala N-kirjaimella. Se on osa kiusaamisen mielettömyyttä.


Todellinen syy on useimmiten jotain aivan muuta. Kiusaajan omaa epävarmuutta, ennakkoluuloja, kateutta. Silkka ajattelemattomuuskin voi saada meidät sanomaan toisillemme typeryyksiä. Joskus kiusaaja ei osaa asettua toisen asemaan eikä ymmärrä millaisia jälkiä kiusanteko voi sen kohteeseen jättää. Joskus kiusaaja ymmärtää sen varsin hyvin ja tekee kaiken tekemänsä juuri sen vuoksi.


Etenkin nuorena muiden arvostelu, pilkka ja ikävät kommentit moukaroivat terveen itsetunnon perustuksia. Kun vielä hakee omaa paikkaansa ja identiteettiään, kaipaa erityisen paljon muiden hyväksyntää olemassaololleen ja olemukselleen. Erilaisuus voi tuntua pelottavalta asialta. Sekä itsessä että muissa. Mutta kaikkihan me olemme erilaisia, joten sinänsä erilaisuus on aivan tavanomaista.


Minäkin olen saanut ilkeilystä aikanaan osani. Erotuin joukosta ja satuin olemuksellani ärsyttämään joitakin ihmisiä. Värikäs turkki, värikäs persoona. Olen aina kulkenut omia polkujani. Jo pikku kettuna päätin olla aina rohkeasti oma itseni ja kulkea kunnianhimoisesti kohti unelmiani. Ajattelin jo silloin, että jos jollakulla on ongelma minun suhteeni se on hänen ongelmansa, ei minun. Minä olen minä enkä muuksi muutu. Joitain kiusantekijöitä tuntui ärsyttävän entistä enemmän se, etten painunutkaan ilkeistä sanoista kasaan ja lässähtänyt kuin puhkaistu ilmapallo. Päinvastoin kasvoin vain isommaksi ja nousin korkeammalle. Taisinpa provosoidakin heitä. Joskus suorastaan karrikoin niitä piirteitäni, jotka muita tuntuivat ärsyttävän. Jos joku herjasi asuani, oli se varmasti seuraavana päivänä kymmenen kertaa näyttävämpi. Liihottelinpa kerran paikalle supersankarin viitassakin. Se on sellaista sisäsyntyistä teatraalisuutta ja draamaa, josta olen opetellut osittain eroon monien ylilyöntieni ja kommellusteni kautta. 


Minun ei tarvitse miellyttää ketään paitsi itseäni. Kun miellytän itseäni, minulla on muillekin enemmän annettavaa. Olenhan päätähti showssa, jota Minun Elämäkseni kutsutaan. Se ei tarkoita välinpitämättömyyttä muiden tunteita tai tarpeita kohtaan. Se ei myöskään tarkoita itsekeskeisyyttä. Minusta se tarkoittaa, etten alistu muiden minulle kirjoittamiin rooleihin vaan kirjoitan itse omat repliikkini ja juonenkäänteeni. Ja omassa showssa voi välillä vähän laulaakin, mitä sitten vaikka kuulostaisikin hyeenoilta.


Ei siis kiusata! Ja jos joku hölmöyksissään koittaa painaa sinut alas ikävillä sanoilla, ponnista ylös entistä pontevammin! Toivotan kaikille palavaa halua toteuttaa haaveitaan sekä Raudanlujaa uskoa omiin kykyihin!

-Sir Manuel Dente

Avainsanat: Erilaisuus, kiusaaminen, itsetunto, itsevarmuus, unelmat, haavet, rohkeus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini