Seuraa käyttäjää @nutturaloysalle

Mielikuvituksia Blogi

Uinuva Elokuu

Lauantai 3.8.2013 klo 18:34 - Armas


Viimeinen kesäkuukausi on alkanut. On elokuu. Uinuva, lempeässä loppukesän auringossa kylpevä elokuu. Kesä alkaa jo vaipua talviuneen ja antaa pikkuhiljaa tilaa uudelle vuodenajalle. Syksy tietää, että pian sen on määrä tulla ja tehdä työnsä. Vuoronvaihdon aika lähestyy.

armasminipilkkuja.jpg

Sulassa sovussa kesä kutsuu jo syksyn kylään. Pitää rapujuhlat, tarjoaa mustikkapiirakkaa puun katveessa ja raparperikiisseliä rantalaiturilla. Käyvät yhdessä kantarelli metsälläkin. Koskaan syksy ei saavu vierailulle ilman tuliaisia. Me näemme sen kyläilyt pimenevinä iltoina ja poimimista kaipaavina marjaterttuina. Aurinkokin laskeutuu alemmas. Se syleilee kesää pehmeästi ja muistuttaa, että jälleennäkeminen koittaa aina kuin varkain. Pikkuhiljaa luonto vaihtaa vaatteitaan ja vihreä asu vaihtuu keltaiseen, oranssiin ja punaiseen. Lähestyvän syksyn voi aistia.Sen voi tuntea tuulessa.

Elokuu on perinteisesti sadonkorjuun aikaa. Silloin kerätään eväitä talven varalle. Poimitaan talteen kaikki käyttökelpoinen. Kerätään ja säilötään ahkerasti. Enkä tarkoita vain mustikoita, puolukoita tai viinimarjoja. Loppukesällä  valmistaudutaan vähitellen uusiin koitoksiin kaikin puolin. On tärkeää varmistaa, että kesän lähdettyä varastot ovat täynnä ja riittävät seuraavaan kevääseen saakka. 

Joskus tuntuu, että kesä on melko vaativa.Tullessaan se tuo mukanaan valon, joka paljastaa kaiken. Olitpa valmis tai et. Pölyhiukkaset, sormenjäljet ikkunoissa, salaisuudet ja naaman uudet uurteet. Kaikki se on kuin spotin alla. Kun kaikkialla ympärillä versoo kiivaasti ja kasvaa uutta, on vaikea pysyä itse paikoillaan. Alat itsekin versoa ja rönsyillä kaikenlaista, holtittomasti kaikkiin suuntiin. Sydän rukka lepattaa levottomasti kuin kolibrin siipi. Sitten lopulta, kun olet jo varsinainen villipensas, tulee heinäkuu. On kuuma, ilma on sakeaa ja villipensas rutikuiva. Kamelit kävelevät kielen päällä ja kolibrin siipi vaihtuu verkkaiseen heilurikellon rytmiin. Ja sitten on elokuu. Villipensaan oksat ovat painavat, osa viistää jo maata.

minieloarmas.jpg

Ethän kuitenkaan käsitä minua väärin. Pidän kesästä. Auringolle on ilman muuta aikansa. Samoin mansikoille, jalkapohjia kärventävälle rantahiekalle ja hellehatuille. Mahtipontisen vehreä luonto. Syreenien pakahduttava tuoksu lämpöisenä kesäiltana. Grilliherkut, piknikit, uudet perunat ja avomaakurkut. Istuskelu rantakalliolla, käsi tiukasti oman rakkaan kädessä. Se on kaikki tavattoman ihanaa!

Elokuussa nautitaan vielä kesästä mutta lähestyvät jäähyväiset  tuntuvat jo kaiherruksena rinnassa. Ensimmäiset syystuulet työntävät määrätietoisesti kohti uutta. Osa meistä ei tahtoisi päästää irti kesästä, osa odottaa jo innolla sitä, mitä syksy tuo tullessaan.

Itse olen syksyisin  täynnä puhtia. Repäisen itseni jo mieluusti irti elokuun raukeudesta. Pidän talvikauden rauhasta, rutiineista, hämärästä ja turvallisesta tunnelmasta.Tykkään laittaa kumpparit jalkoihini ja hyppiä lätäköissä. Minusta on valtavan kaunista kun taivas on maitokahvin ja kaakaon värinen. On rauhoittavaa kun sade ropisee katolla ja muodostaa puroja ikkunaan. Pidän siitä, että syksy tuo mukanaan paljon uutta ja raikastaa ilmaa muttei vaadi mitään. Syksy ei herätä minua aamuisin valoryöpyllä ja antaa minun käydä nukkumaan ajoissa. Syksy on sillä tapaa armollinen. Sen lisäksi syksyllä voi taas kietoa kaulaansa kaulahuiveja. Jos et vielä tiedä, rakastan kaulahuiveja.

Nyt on kuitenkin vielä kesä ja siitä kannattaa nauttia täysillä. Elokuussa on aivan oma, hurmaava tunnelmansa! Alan aina näihin aikoihin toivoa kutsua Muumimamman puutarhajuhliin, jossa sadonkorjuun herkkuja tarjotaan paperilyhtyjen hämyssä. Siellä on varmasti mukava tunnelma, paljon naurua ja tanssia yömyöhään.

Elokuu. Uinuva elokuu.

Toivotan kaikille ihanan rentouttavaa loppukesää ja runsasta satoa!

-Armas

 

Avainsanat: elokuu, kesämuistot, syksy


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini