Seuraa käyttäjää @nutturaloysalle

Mielikuvituksia Blogi

Mikä minä sitten olen?

Lauantai 1.6.2013 - Armas


pilkkuarmini.jpg

Kohtaan eräässä tilaisuudessa uusia ihmisiä ja päätän mennä tervehtimään heitä. Kenties nuo ihmiset haluaisivat tutustua minuun. Keskustelu menee jotakuinkin näin.

-        Hei Rouva. Kuinka mukavaa tutustua teihin! Minä olen Armas.

-       Niin..mutta mikä sinä oikeastaan olet?

-        Olen Armas. Pidän hyvästä ruuasta, luonnossa liikkumisesta ja rutiineista. Arvostan arjen pieniä iloja. Rakastan meren tuoksua ja sadetta.

-      Niin niin mutta mikä sinä olet?

-        Minä olen Armas. Olen pohdiskelevainen maailmanparantaja. Olen kiinnostunut hyvinvoinnista, ekologisesta elämäntavasta ja itseni kehittämisestä.

-        Niin mutta nyt et ymmärrä. Kysyin MIKÄ SINÄ OLET? Täytyyhän minun tietää  mikä sinä olet jos olen tekemisissä kanssasi. Kerro heti mikä sinä olet niin tiedän mitä kertoa ihmisille sinusta. Sinulla on kärsä, oletko siis elefantti?

Rouva tutkailee minua kärsästä varpaisiin jo selvästi kiihtyneenä.

-        Ei. Olette elefantiksi aivan liian keltainen ja korvannekin ovat väärän malliset. Ehkä olette sittenkin muurahaiskarhu? Mutta Herran tähden, eiväthän muurahaiskarhut käytä kaulahuiveja!

 

Uusi tuttavuus jää tällä kertaa vain haaveeksi. Tunnen silloin tällöin olevani outo palanen palikkapelissä jossa hassunmallinen muotoni ei sovi yhteenkään koloon. Osa pelaajista tekee parhaansa saadakseen minut mahtumaan mutta aina joku kohta ottaa vastaan. Toiset jättävät vaikeasti määriteltävän muotoisen palani suosiolla pois pelistä. Mieluiten he kai veistäisivät minut sopimaan valmiiksi määriteltyyn muotoon, sillä oudot palaset ovat heidän mielestään suorastaan sietämättömiä.

 

Olenko elefantti? Vai olenko muurahaiskarhu? Toisten mielestä naamani saattaa ehkä muistuttaa kastelukannua. Onko sillä oikeastaan mitään väliä? Olemme joka tapauksessa aivan liian monimutkaisia sopiaksemme yhteen muottiin. Jokainen erilaisia. Monen muotoisia, värisiä, mieleltämme mutkikkaita ja harvoin yhteen lokeroon laitettavia. Maailmassa aina joku tahtoo kertoa mitä ja millainen sinun kuuluisi olla. Joku joka sanoo, että ollaksesi kunnollinen elefantti sinun tulee olla harmaa. Korviesi tulee olla tietyn malliset. Välillä kärsäsi on liian pitkä, välillä liian lyhyt. Ja ettei muurahaiskarhun muka sovi käyttää kaulahuivia!

 

Minä olen mielestäni mukavan keltainen, pidän kovasti kaulahuiveista ja kärsäni on juuri sopivan pituinen. Pikkuisista korvistanikin pidän. Sen sijaan, että yrittäisin mahtua jonkun toisen määrittämään muotoon, muutan muodon itselleni sopivaksi. Laajennan sitä mielelläni niin väljäksi, että muutkin mahtuvat. Kun tarjotaan sinistä tai keltaista, valitsen vihreää.

 

Mikä minä sitten olen? Minä olen Minä.

palikkamini.jpg

 

Parhain terveisin : Ystävänne Armas

Avainsanat: erilaisuus, tyyppi, mielikuvituksia, armas, ennakkoluulot, suvaitsevaisuus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini